25 februari 2010

Maudje


Ons nieuwste nichtje heet Maudje. Ze weegt 2,530 kg en is 46 cm groot.

24 februari 2010

nichtje

Woehoe!!!!!

Daarnet telefoon gekregen dat we tante en nonkel geworden zijn van een 4 weken te vroeg geboren nichtje, maar alles is prima in orde!

Meer info volgt later

17 februari 2010

begrafenis mémé


Gisteren is mémé begraven, mijn grootmoeder langs vaderskant. Zoiets is natuurlijk altijd een emotionele gebeurtenis, ook zonder de melige tekstjes van neef en nicht :-), maar 't was een "mooie" mis.

Extra mooi dankzij mij natuurlijk, deze keer geen valse bescheidenheid. Ik mocht uiteindelijk toch mijn toeterkunde ten tonele brengen. Ik speel namelijk hoorn en had voorgesteld om een stukje te spelen. Eerst werd er niet akkoord gegaan, maar uiteindelijk had ik telefoon gekregen van nonkel dat ik wel mocht spelen. Dit was dan ook mijn eerste optreden voor 500 man publiek, wat je absoluut niet kan vergelijken met een openbaar examen op de muziekschool. Na welgeteld de minimale voorbereiding van elk stukje eens door te spelen met de organist heb ik mijn plan goed getrokken. Spelen met een orgel als begeleiding is namelijk heel wat anders dan met piano, vooral als de organist door het niet echt kennen van zijn partij plots pagina 2 en 3 verwisselt... :-)

't is goed meegevallen, de zenuwen op het moment zelf waren bijna weg en de tantes, nonkels, neven en nichten vonden het blijkbaar heel mooi....

9 februari 2010

rapport

jaja, ik heb mijn rapport gekregen vandaag: weliswaar in digitale versie. De hedendaagse student doet nu eenmaal bijna alles digitaal :-)
Het verdict was goed tot zeer goed: geslaagd op de eerste 7 vakken met resultaten die schommelen tussen de 13 en 17 op 20. Niet slecht, al zeg ik het zelf. Op naar de volgende examens (binnen 2 weken)

7 februari 2010

kunst 2






whiskeybeurs


De echtgenoot is sinds enkele jaren, onder invloed van mijn vader, gigantische whiskeyfan geworden. Dit resulteert in een kast vol flessen en een continue zoektocht naar nieuwe favorieten. Dit weekend was er dan ook nog de schotse beurs/whiskeyfestival in Gent. Natuurlijk wou de echtgenoot gaan en mijn vader was zeer snel overtuigd om mee te gaan.
In plaats van een namiddag repeteren voor het concert deze avond, of een namiddag studeren, offerde ik me op om Bob te zijn. Aangezien Janina niet thuis was, ging ik een poging doen om me bezig te houden in 't stad. 't Stad bleek een teleurstelling: heel veel volk, koud en doelloos rondlopen is niet echt aan mij besteed. In tegenstelling tot vele vrouwen is het rondlopen in kleren- en schoenenwinkels niet echt mijn ding als ik geen kleren of schoenen nodig heb. Na een uur had ik het dan toch wel gezien en hoopte ik in een mogelijkheid om ongezien binnen te glippen op de beurs. De gorilla-achtige veiligheidsagenten in kilt beletten echter elke doorgang, dus dan nog maar 20 minuten rondgelopen in de plantentuin van de unief. De echtgenoot had de autosleutel en in de plantentuin was er nog niet veel leven te zien, de serres waren ook allemaal gesloten. Uiteindelijk dan toch maar gebeld naar de echtgenoot om me de sleutels te overhandigen. Na nog een klein half uurtje in de auto kwamen de echtgenoot en mijn vader dan ook lachend en met rode wangen terug richting wagen. Met een nieuwe fles whiskey op zijn schoot en 8 proevers in zijn hoofd, bekende de echtgenoot tijdens de rit dat hij toch wel blij was dat ik wou rijden. Mijn vader echter, moest alleen naar huis, maar ging onderweg nog eens stoppen bij een drankhandel om nog een fles bij zijn collectie toe te voegen :-)