30 januari 2010

kunst

De echtgenoot gaat sinds september naar de kunstacademie. Na 4 jaar Literaire Creatie met als resultaat het jeugdboek "Faajp", gaat hij nu een oude hobby verder uitdiepen.
De angst dat hij enkel luciferdoosjes in perspectief zou mogen tekenen, is ondertussen omgezet in
een ongebreideld enthousiasme waardoor ik tijdens de week ook regelmatig in de terpentijn- en olieverfdampen vertoef. Ik studeer namelijk in de living en de echtgenoot schildert in de keuken tijdens de winter en aangezien onze living en keuken in elkaar overlopen en die geuren nogal penetrant zijn, ruikt alles hier dan nogal....

Ik heb hem beloofd dat ik af en toe wat van zijn werken online zou zetten. Hierbij dus twee van zijn eerste opdrachten. Het eerste de overduidelijke perpectiefoefening :-). Het tweede al iets anders. Binnenkort volgen er nog wel enkele.

18 januari 2010

handwerkjes


De handwerkjes:
foto 1 zijn mijn super coole eerste echte felroze wanten. Ik heb al een lap fleece liggen om er een voering in te maken, maar die voering op de goede maat uitsnijden is moeilijker dan verwacht en aangezien ik een hekel heb aan naaien, wacht ik vol ongeduld op de mama of de zus om de lapjes voering aan elkaar te naaien :-)
Ik heb ook een paar wanten zonder vingers en duim (of polswarmers), maar daar heb ik geen foto van. Ze zijn echter wel al enorm in de smaak gevallen, want ik moet nog 2 paar maken :-)
foto 2 is een deel van een mystery project waar ik nog niet veel over ga vertellen. Wachten en geduld hebben, is hier de boodschap.


foto 3: de oogst van de wolsolden. Maak u geen illusies, dit is slechts 1 bolletje van elk. Ik heb 2 grote blauwe bollen, 1 paarse en 1 groene (Leve de Zeeman voor , wol voor de vrekken is daar altijd te vinden :-) ). 5 van die donkerblauwe en 2 bordeauxrode, 2 wollige paarse en 4 wollige grijze. De wollige wolbollen hebben al een doel gevonden: ik ga proberen om daar een muts mee te haken. De donkerblauwe en bordeauxrode wachten nog op een idee, maar vermoedelijk wordt het weer een sjaal en die Zeemanbollen worden gebruikt voor vanalles en nog wat zoals steken uitproberen, lapjes maken, poezen maken en muizenvangers amuseren.
Ik heb een grote doos van boven gehaald om die voorraad wol in te doen en muizenvanger 1 is er gisteren in geslaagd om met zijn neus het deksel omhoog te duwen zodat hij lekker warm tussen de wolbollen kan gaan liggen. Nu liggen er dus wat haakboeken bovenop het deksel zodat mijn wolletjes niets te vrezen hebben van mijn muizenvangers.

foto's zoals beloofd


De piano: zoals u ziet een solide brok antiek van een dikke 80 jaar oud, gestemd en goed bevonden om nog zeker een jaar of 5 mee te gaan zonder groot onderhoud. We hebben dus nog wat tijd om te sparen zodat we dat groot onderhoud kunnen betalen.

17 januari 2010

tijd

ken je dat gevoel: geen tijd om te eten, slapen, kuisen, sporten, hobby's, ontspanning....

ik vervloek mezelf weer eens met dat lumineuze idee van vorig jaar: studeren. Al weet ik wel dat het tijdelijk is, nog 2,5 jaar en we zijn er vanaf en wat zijn nu 2,5 jaar in een lang lang mensenleven.

Gisteren heb ik de knoop doorgehakt en een mailtje gestuurd naar mijn collega-bestuursleden van de harmonie dat ik niet langer bestuurslid wens te zijn. Het is al moeilijk om voldoende tijd te maken voor de muziekschool dus de harmonie krijgt naar mijn gevoel te weinig aandacht en daar voel ik mij niet goed bij. Als ik iets doe, probeer ik het goed te doen. 1 repetitie per maand vind ik te weinig om met een concert te kunnen meedoen en het bestuur, tja, mails versturen kan een ander ook en verder heb ik niet het gevoel dat ze me zullen missen tenzij misschien omdat ze nu een man tekort komen om achter de bar te staan. Ik heb echter nog geen reactie gekregen....

Nu hoor ik jullie al denken: harmonie, dat is toch ontspanning!? Wel, ik moet toegeven dat het ontspanning zou kunnen zijn, ware het niet dat ik na elke repetitie met barstende hoofdpijn richting huis rijdt/reed, dus dan is die ontspanning al ver te zoeken nietwaar.

Voorlopig zoek ik mijn ontspanning in 5 minuten toeteren, piano tokkelen, af en toe proberen te gaan wandelen/lopen wat ook alweer veel te veel tijd in beslag neemt :-) en mijn nieuwe handwerkproject.

Ik beloof het nu echt voor de volgende post: er komen foto's van de piano en de handwerkjes die ik ondertussen gemaakt heb.

O ja, Janina, we gaan eens moeten samenkomen voor een van mijn handwerkprojectjes want ik heb enige naaiervaring nodig en 't zou trouwens gewoon heel leuk zijn als je kan meehelpen... ;-)